dilluns, 19 de juny de 2017

SETMANARI DE LA FAPAC 15-06-2017: Decret menjador, necessitats alimentàries, jornada escolar...i més!

EL SETMANARI DE LA FAPAC
15 de juny de 2017

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser
LES FAMÍLIES RECLAMEM TENIR VEU EN EL CONTINGUT
DEL NOU DECRET DE MENJADORS ESCOLARS
El Departament d'Ensenyament està treballant en l'elaboració d'un nou projecte de Decret de menjadors escolars al qual la FaPaC ha fet ja les seves aportacions. Fa uns dies, la federació vam denunciar que la conselleria no ens va donar a conèixer l'esborrany, però sí a les empreses que presten el servei. Aquest fet suposava uns menyspreu a les famílies, que som les usuàries finals. Davant d'això vam fer pública la nostra demanda de dimissió del director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Jordi Miró. 

CAP A LA GRATUÏTAT DEL SERVEI
El passat dijous 8 de juny, en roda de premsa, vam explicar el posicionament de la federació i vam anunciar que farem tot el possible per aconseguir la gratuïtat del servei de menjador escolar, un temps educatiu emmarcat en el projecte educatiu de centre. La proposta de Decret obre la porta a l'externalització del servei al temps que tanca la possibilitat que siguin les AMPA qui prestin el servei. Llegir comunicat de premsa.
Continuarem lluitant perquè es tingui en compte la veu de les famílies!
INFANTS I NECESSITATS D'ALIMENTACIÓ
Fer que es garanteixin les necessitats alimentàries de tots els alumnes continua sent una lluita principal per a la FaPaC. El passat 9 de juny, Miquel Gené, de la comissió de beques menjador de la federació, va participar a la jornada "Accés a l'alimentació dins i fora de l'escola" organitzada per la Fundació Probitas i la col·laboració del Programa Mundial d'Aliments.
Vam fer un retrat de la situació de la pobresa infantil i les retallades en beques menjador quan va començar la nostra campanya, el curs 2014-15, les millores aconseguides fins ara i els objectius que ens proposem fins el curs 2019-20, amb els menjadors universals i gratuïts com a darrera fita. L'empitjorament de les condicions dels infants aquests darrers anys va quedar palès com també els pocs recursos que s'hi han dedicat. Tots els ponents i les diferents participacions del públic vam arribar a la mateixa conclusió: el menjador escolar ha de ser un espai educatiu i ha de ser universal. Llegir notícia
PLA D'ACTUACIÓ PER INCIDIR
AL BAIX LLOBREGAT


L'Assemblea Territorial de la FaPaC al Baix Llobregat, celebrada dissabte 10 de juny, va aprovar un paquet de propostes amb les línies de treball per incidir en l'educació de la comarca el proper curs. Susana Canet va ser ratificada en el càrrec de presidenta de la junta territorial. 
APROVADA MOCIÓ BAIXA DE RÀTIO A CAMBRILS

Les sis AMPA d'escoles públiques de Cambrils han presentat a l'Ajuntament una moció per demanar la baixada de la ràtio a 20 alumnes a P3, així com mantenir totes les línies i grups educatius del municipi. Us donem l'enhorabona perquè el ple del consistori ha aprovat el text! Llegir moció aprovada.
ÈXIT DE LA JORNADA SOBRE L'EDUCACIÓ A TEMPS COMPLET
L'acte organitzat per la FaPaC i la FMRP, celebrat a Lleida el 6 de juny, per posar a debat diferents aspectes sobre la jornada escolar va ser tot un èxit amb més de 40 assistents que van poder constatar que més enllà de la jornada intensiva i partida hi ha una educació a temps complet. Es recordar que no hi ha evidències d'un horari escolar millor que un altre pel que fa a resultats. Durant la trobada es va destacar la importància del temps no lectiu així com del menjador, un espai que ha de ser plenament educatiu. També es va concloure que les necessitats de cada infant i adolescent han de centrar qualsevol debat entorn a la reordenació del temps educatiu.
MIRADA LOCAL A L'EDUCACIÓ

La darrera edició de l'Informe de l'Observatori de l'educació local és una publicació que reflexiona sobre l'estat actual i l'evolució de l'educació des de la perspectiva del món local. S'inclouen aportacions d'experts i una sèrie d'articles que posen la mirada sobre els principals reptes del sistema educatiu: l'equitat, la lluita contra l'abandonament escolar o la garantia de l'èxit educatiu.
SIGNA PER BAIXAR LA RÀTIO!

Volem que els nostres fills estudïin en aules massificades? Creieu que així els nostres petits poden aprendre com cal? La ràtio té molt a veure amb la qualitat educativa. Per això, les famílies continuem defensant una baixada de la ràtio a 20 alumnes per classe. Necessitem sumar més signaturesEntra a la nostra petició del Change.org i adhereix-te!
TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE ELS CASALS D'ESTIU
Us recordem que, ara que s'acosta l'estiu, disposeu al nostre web d'un espai sobre els casals d'estiu. Hi trobareu informació sobre com s'organitzen, quines normatives han de seguir, si hem de tenir contractades assegurances, etc.  No us perdeu detall!
INICIATIVA
US ANIMEM A PARTICIPAR EN "EL BARÒMETRE DE L'EDUCACIÓ"
Com us imagineu l'educació del futur per als vostres fills i filles? Quins temes us preocupen més? Què penseu de la innovació, de les vostres habilitats educatives, de la despesa que afrontem les famílies? La Fundació Bofill està elaborant un baròmetre per saber quina és l'opinió de mestres i famílies. La nostra veu és molt important. No desaprofitem aquesta oportunitat per dir la nostra. Comenteu aquesta iniciativa a altres mares i pares perquè en siguin coneixedors i hi participin.
> Entreu a l'ENQUESTA PER A LES FAMÍLIES. Us portarà només uns minuts i les dades són totalment confidencials. Animeu-vos!
CAMPANYES

Descarregueu la vinyeta de la campanya Ciberassetjament zero i feu-la córrer a la vostra escola. I recordeu que davant de qualsevol dubte o pregunta, podeu trucar al telèfon gratuït els 365 dies de l'any Infància Respon 116111.

Hem superat les 11.300 signatures però encara volem sumar més. Si no heu signat, us animem a fer-ho quan abans millor. Volem una ràtio de 20 alumnes per classe. Si també ho defenseu, entreu a la nostra petició del Change.org i doneu el vostre suport. 
AGENDA
Jornada "Amb els joves no s'hi juga"
Organitza: Consell de l'Audiovisual de Catalunya. 
Es debatrà sobre els efectes de la publicitat dels jocs d'atzar i les apostes en línia en la població més vulnerable.
Dia: Divendres 16 de juny 2017
Hora: de 9.00 a 13.30h
Lloc: Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107) Barcelona
> Inscripcions


KAMINA SOLIDARI. Un passeig que ajuda molt
Organitza Fundació CET10
Dia: Divendres 16 de juny 2017
Hora: 19.00h
Sortida: CEM Maresme (c. Pallars, 484 ) Barcelona
> Inscripcions: comunicacio@cet10.com
> Descarregueu Cartell

 
Libre de virus. www.avast.com