dimecres, 28 de juny del 2017

SETMANARI DE LA FAPAC 22-06-2017: Fi de curs, casals d'estiu, onada de calor,...i molt més!



EL SETMANARI DE LA FAPAC
22 de juny de 2017

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser
US DESITGEM UN BON FI DE CURS A TOTES LES AMPA!

Després d'uns mesos carregats de feina i de defensa de l'educació pública us desitgem a totes les AMPA i les famílies que tingueu un bon comiat de curs. És un bon moment per fer balanç i per posar la mirada en tots aquells temes que ens preocupen, però que encara no s'han resolt. Continuarem la nostra lluita!
ARRIBEN ELS CASALS D'ESTIU
Sabeu que hi ha unes ràtios específiques per a les activitats de lleure? I unes titulacions específiques que han de tenir els professionals que treballen en els casals d'estiu? Entreu al nostre espai web. Hem intentat publicar tota la informació que creiem que us pot ser útil. 
La Junta del Maresme-Vallès Oriental insta a actuar davant la calor a les aules
En representació de les AMPA del territori, la Junta Territorial de la FaPaC ha enviat una carta als Serveis Territorials d'Ensenyament per traslladar la seva preocupació i denúncia davant els efectes de les altes temperatures a les escoles. Demana climatitzar els centres com edificis públics que són i aplicar mesures per millorar l'aïllament tèrmic dels edificis.
El repte de l'accés a l'alimentació escolar 
Molts alumnes continuen patint necessitats alimentàries als centres educatius. Com es pot millorar l'actual sistema? El darrer article del nostre blog del Diari de l'Educació, signat per Miquel Gené, de la Comissió de beques menjador, tracta de reflexionar sobre la importància que té que els menjadors escolars siguin gratuïts i universals per fer efectiu a tot l'alumnat el dret a l'educació.
 
La Conferència Internacional "Els cossos i la no-discriminació des de primera infància" vol posar l'accent en les possibles discriminacions que es donen des de petit al voltant de la diversitat, el gènere, el cos i la salut. És un esdeveniment del projecte europeu BODI. Hi participaran educadores/es, famílies, infants i altres professionals. Es farà a Barcelona els dies 28, 29 i 30 de juny. Activitat gratuïta. Inscripcions prèvies.
 
Els rols i estereotips de gènere persisteixen a la nostra societat i influeixen en l'autopercepció de competències de noies i nois, i condicionen les seves eleccions acadèmiques i professionals. Així ho demostra un estudi de la Universitat Oberta de Catalunya. Les joves es consideren menys competents que els seus companys en assignatures tradicionalment vinculades als àmbits científics i tecnològics, tot i tenir notes comparables i, fins i tot, superiors als nois. Consulteu les principals conclusions.
LA VOSTRA PARTICIPACIÓ ÉS CLAU EN EL
BARÒMETRE DE L'EDUCACIÓ
Com a mares i pares tenim un rol important en l'educació dels nostres fills i filles. Per això, la nostra opinió és cabdal si volem influir en les polítiques. La Fundació Bofill ha engegat una enquesta per saber què opinem les famílies i el professorat sobre l'educació actual i quines demandes tenim. Amb totes les respostes, que seran confidencials, s'elaborarà un baròmetre amb el resultat de totes les veus participants. Feu una ullada i contesteu l'ENQUESTA ESPECÍFICA PER A LES FAMÍLIES.
DEMANA EL TEU CARNET FAPAC

T'acreditarà com a famílies d'una AMPA federada a la FaPaC. Obtindràs un munt d'avantatges en productes i també en serveis.

Coneix tots els detalls. Més informació.
AGENDA
XVI Jornada de Bones Pràctiques
Calidoscopi d'accions inclusives al territori: iguals i diferents
Diàleg entre Efren Carbonell i Xavier Martínez Celorrio sobre "Què entenem per inclusió educativa?"

Dia: dimarts 27 de juny de 2017
Lloc: Facultat de Geografia i Història de la UB. Sala Gran (c/ Montalegre, 6. Barcelona)
Hora: De 9:00 - 14:00 
Inscripcions

 


Libre de virus. www.avast.com