dimecres, 17 de gener del 2018

SETMANARI DE LA FAPAC 04-01-2018: Bon any, campanya TotsSomEscola, subvencions, innovació...i més!


EL SETMANARI DE LA FAPAC
4 de gener de 2018

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser
DESITGEM UNA BONA ENTRADA D'ANY

La FaPaC us desitja un bon inici d'any 2018.
Us compartim els nostres principals desitjos pels quals ens mobilitzarem amb l'objectiu de garantir una educació pública de qualitat. Gràcies per fer-nos costat durant el 2017!
ENCARA NO HEU ESCRIT EL VOSTRE MISSATGE DE SUPORT A L'ESCOLA CATALANA?
La campanya #Totsomescola per mostrar el nostre suport a l'escola i els professionals que hi treballen continua activa. Encara no hi heu participat? Animeu-vos. Només calen uns passos molt senzills: Descarregueu-vos la postal al web, escriviu el vostre missatge, dipositeu la postal a l'escola que vulgueu. Recordeu de fer-vos una foto per compartir a les xarxes. Fem gran el nostre reconeixement. SUMEU-VOS A LA CAMPANYA! Més informació
SUBVENCIONS A LES AMPA DE BARCELONA
Us recordem que està oberta la convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de la ciutat de Barcelona per a l'any 2018. A les AMPA us recomanem llegir amb deteniment les bases per poder encabir els vostres projectes o actuacions. Podeu presentar la sol·licitud fins el 25 de gener de 2018. 
A Torre Jussana s'hi realitzarà una sessió informativa el proper 12 de gener del 2018. Si teniu qualsevol dubte com a entitat podeu posar-vos en contacte al telèfon 93 256 41 18 o per mail tjussana@bcn.cat 
> Informació i documents útils perquè les AMPA pugueu preparar els projectes a presentar
> Calendari de les diferents sessions informatives per districtes.
ASSEMBLEA TERRITORIAL BARCELONA CIUTAT
Dia: Dissabte, 27 de gener de 2018
Lloc: Escola La Llacuna del Poblenou, c. Pallars, 207 (districte Sant Martí)
Hora: 9.30 fins 14.30h
Serà una trobada clau. Decidirem conjuntament quines han de ser les nostres prioritats per aquest any. Que no hi falti la teva AMPA!
RESERVA'T LA DATA!
LA INNOVACIÓ EDUCATIVA
ALS INSTITUTS


Us compartim un interessant vídeo sobre la innovació educativa als instituts de Catalunya. Hi trobareu pràctiques i idees d'alumnes, professors i directors, un recull d'experiències d'èxit per animar a un canvi educatiu encara més gran. Llums i ombres de la innovació en un reportatge que inclou les aportacions i opinions d'experts com Enric Prats i David Bueno. 
Veure vídeo.
ENQUESTA BENESTAR INFÀNCIA A BARCELONA

Prop de 4.000 nens i nenes d'entre 10 i 12 anys han contestat l'Enquesta, realitzada pel consistori, que revela que els infants valoren, en general, molt positivament les seves vides, tot i que mostren menor satisfacció en àmbits com disposar de més temps i autonomia personal. Hi ha diferents percepcions en funció de factors com desigualtats socials, territorials i de gènere. 
Més informació.
L'ESCOLA ES REINVENTA. NOUS REPTES PER ENDAVANT

Us apropem el dossier "L'Escola es reinventa", publicat en col·laboració amb el diari ARA, on s'analitzen els desafiaments del curs com són la innovació i la inclusió en l'educació. A més, es parla àmpliament de conceptes com deures, ensenyament per projectes, islamofòbia, etc. Inclou entrevistes interessants. Podeu descarregar-vos el dossier de forma gratuïta. Més informació.
NOVA LECTURA AL CLUB. T'HI APUNTES?

Comencem l'any i el mes de gener amb un nou llibre al Club de Lectura per a famílies. "La Delicadesa" de David Foenkinos és la nova obra que llegirem les properes setmanes i que donarà peu a un debat virtual sobre l'esperança, la imaginació i els moments inesperats. No sabeu encara per què és important aquest club? Més de 400 lectors ja s'hi han sumat. A què espereu? Tota la informació del Club de Lectura de Famílies
LA PROPOSTA DIDÀCTCA DE LA GUÀRDIA URBANA A LES ESCOLES
El programa La Guàrdia Urbana a l'Escola s'ha modificat i reorientat d'acord a nous criteris pedagògics i metodològics tot tenint en compte les necessitats del model curricular i les competències bàsiques del Programa d'Activitats Escolars (PAE) de l'Ajuntament de Barcelona. Les noves propostes d'activitats, on hi han col·laborat diferents experts i pedagogs, es desenvolupen a partir de tallers que, a la vegada, són classificats per àrees temàtiques i estan dirigits als cicles d'educació infantil i inicial, així com mitjà i superior. Voleu saber-ne més? Més informació
AGENDA
Presentació "Construïm l'Educació 360. Una aliança per connectar temps i espais educatius"
Dia: 29 de gener de 2018
Lloc: CCCB – Sala Teatre – c/Montalegre, 5 - Barcelona
Hora: 11.00h
Inscripcions Més informació


-