dijous, 18 de gener del 2018

Butlletí d'educació e-clip




8.1a quinzena de gener de 2018


"El món en què vivim és forjat per la meitat de la humanitat, la meitat masculina, i el cas és que no ens acaba d'agradar..." 
Maria Aurèlia Capmany




Del Clip a l’e-clip!
L'any 1980 es va publicar el primer Clip que, en uns primers anys, feia un grup de mestres de diferents escoles i l'Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.
Aquest curs ha nascut l'e-clip, un butlletí quinzenal que informa dels projectes i activitats educatives que es fan a la ciutat, amb l'objectiu de servir a la idea i a l'acció de Badalona com a ciutat educadora. A partir d’avui el reben també totes les entitats culturals, socials, esportives, solidàries i ciutadanes que formen part del registre municipal d’entitats. Esperem que també us sigui útil i d’interès.




Guia educativa curs 2018-19

La Guia d’informació educativa per a la preinscripció escolar del curs 2018-19 i el calendari de les Jornades de portes obertes de les escoles i instituts públics de la ciutat ja estan editades. Des de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) s’ha iniciat el procés d’enviament d’aquesta informació a totes les famílies amb fills/es que el proper curs han de fer P3 o 1r d’ESO.





Guia d'activitats educatives
Consulteu la Guia activitats educatives i la Guia Art i escola fruit d’iniciatives i de la cooperació de molts centres, entitats i serveis de la ciutat.
En aquest sentit, precisament aquesta setmana s’inicien els concerts pedagògics que el Conservatori Professional de Música de Badalona ha organitzat per a l’alumnat d’educació infantil i primària.




Camí Amic

El dijous 18 de gener es farà una nova reunió del Grup de Treball de camins escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i el Transport Públic. Es coordinarà el procés, en aquest curs, de creació de camins amics vinculats a les zones de les escoles Jungfrau, Maregassa i Progrés, així com altres iniciatives de difusió del projecte en els centres escolars dels districtes 3 i 4.
Lloc. Edifici El Viver (3a planta), 18 h  

Cursos de Llenguatge de Signes

La Llar de Persones Sordes de Badalona organitza una Jornada de Presentació dels Cursos de Llenguatge de Signes. Els cursos semi intensius s'inicien el 26 de febrer i hi ha altres modalitats que durant tot l'any. El professorat ensenyarà els signes més bàsics i la dactilologia per poder comunicar-se amb una persona sorda.
Dia: 18 de gener de 2018, a les 18.30h
Lloc: Llar de Persones Sordes de Badalona, General Weyler, 180-182
Tel: 93 383 12 29      formacio.llarsordbad@gmail.com



Trobada del CIB

El dimecres 24 de gener es farà una nova Trobada del Consell dels Infants. Entre altres, els nois i noies de les 31 escoles i centres socioeducatius que en formen part iniciaran el treball en relació a l’encàrrec de l’alcaldessa de participar en el procés de disseny i reforma de les zones de Joc infantil de la ciutat.  


El Port com a recurs educatiu
Badalona és mar, la vela és cultura. L’equip de la Base de Navegants del Port de Badalona  ha programat la presentació de diferents programes educatius que vinculen els valors de la pràctica de la vela esportiva i diferents iniciatives i activitats. Seran píndoles informatives i hi haurà el material exposat: les embarcacions.
-Programes Escola de Vela.
-Escola Catalana de Vela.
-Programa Barcelona World Race, Fundació per la Navegació Oceànica de Barcelona.
-La vela a les escoles Pla Català d’Esport a l’Escola del Consell Català de l’Esport: La vela.
Dia: 25 de gener, de 17 a 18.30 h
Lloc: Centre d’Activitats Nàutiques del Port de Badalona
Contacte: Frederic Bru 678 640 396.





DENIP 2018

El dimarts 30 de gener se celebra el Dia escolar de la no violència i la Pau. Aquest dia els alumnes de 5è de les escoles Ítaca, Joan Llongueras, Lola Anglada, López Torrejón, Miguel Hernández i Ventós i Mir presentaran el Manifest i els Contes per la Pau que han fet. S’explicarà el projecte WHY? en el qual participa el Consell dels Infants de Badalona i es parlarà de l’exposició de FundiPau Refugiats, per què? que podrà visitar-se del 22 de gener al 4 de febrer a l’Institut Barres i Ones. L’acte acabarà amb una actuació i amb el cant conjunt del Swing per la Pau.
Lloc: Centre Cívic La Salut, de 10 a 12 h



 BADACORFBOL 2018

El Grup de Treball de Mestres d’Educació Física, vinculat al Pla de Formació del Professorat de Badalona que gestiona el CRP, ens informa de la 2a activitat del BADASPORT d’aquest curs. Prop de 1350 nois i noies de 6è de 34 escoles de la ciutat faran partits de Corfbol en 11 pistes i al llarg de 5 dies, entre el 29 de gener i el 2 de febrer,  amb la col:laboració de l’Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona - La Rotllana, de la Federació Catalana de Korfbal, del CRP  i dels Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona.
Lloc: Zona Esportiva Municipal Can Cabanyes, matí


Badalona ciutat educadora
L’Ajuntament de Badalona es va adherir, l'any 1990, al moviment internacional de ciutats educadores assumint el compromís de fomentar i seguir avançant en la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.
 


Comparteix l'e-clip!




Edita:
Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona servei_educacio@badalona.cat