dilluns, 13 de novembre del 2017

SETMANARI DE LA FAPAC 09-11-2017: Crònica de l'Assemblea, manifestació 11N, innovació, protecció dades...i més

EL SETMANARI DE LA FAPAC
9 de novembre de 2017

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser
GRÀCIES A TOTES LES AMPA
PER COMPARTIR L'ASSEMBLEA GENERAL

Un centenar d'AMPA ens vam aplegar dissabte 4 de novembre a Molins de Rei per celebrar la nostra trobada. Va ser una jornada d'allò més enriquidora per posar fil a l'agulla en aquells temes sobre els quals la Federació haurà de treballar d'ara endavant per enfortir la seva acció.  Volem ser encara més determinants en les polítiques educatives. 






Voleu conèixer tots els detalls de la nostra Assemblea? Entreu aquí
Consulteu tots els documents importants aprovats aquí.
JUNTA GENERAL RENOVADA, NOVA PRESIDÈNCIA
A l'Assemblea d'enguany també hem renovat 1/3 de la junta general amb unes eleccions on, en aquesta ocasió i des de fa molts anys, es presentaven dues candidatures diferents. Finalment, l'encapçalada per Belén Tascón, formada per un total de tres homes i set dones, va resultar guanyadora. Així, doncs, la federació encara una nova etapa amb nova presidenta i un equip de govern en part renovat. Comptem amb totes les AMPA federades per continuar la nostra lluita! Més informació.
SORTIM AL CARRER PER L'EDUCACIÓ:  MANIFESTACIÓ DISSABTE 11N

En el marc de la manifestació convocada a Barcelona el proper dissabte 11 de novembre, l'Assemblea Groga i altres agents de la comunitat educativa, com la FaPaC, ens hi sumarem per defensar en bloc l'educació.
Sortirem a les 17h, a la confluència del carrer Consell de Cent i Marina, sota el lema "Educació amb recursos i en llibertat".
Veniu de groc, porteu la vostra samarreta, i fem visible la nostra lluita per una educació laica, popular, democràtica, inclusiva, coeducativa i en català. No hi falteu!
Fem sentir la nostra veu i defensa! 

PROPERES JORNADES SOBRE INNOVACIÓ

II DEBAT EXTRAORDINARI D'EDUCACIÓ
La FaPaC participa en l'organització de la segona edició d'aquest debat després de l'èxit de la primera. En aquesta ocasió está dedicat a analitzar i debatre aspectes relacionats amb la innovació educativa. Amb taules rodones diverses i la intervenció d'experts i agents de la comunitat educativa per enriquir el debat. Parlarem de renovació pedagògica, de nous models d'innovació, de polítiques,...i d'altres temes interessants. Hi esteu tots convidats. Segur que treiem molt de profit!
Data: Dissabte 18 de novembre
Hora: de 10 a 19h
Lloc: recinte de l'Institut Barres i Ones i l'Escola Ítaca de Badalona
Més informació i Inscripcions


INNOVEM JUNTS A LA SECUNDÀRIA
Quins canvis i mecanismes són necessaris per innovar a la secundària? Quines propostes existeixen? I quines dificultats? Quin enfocament hem de tenir per garantir l'èxit? Aquestes són només algunes de les preguntes que obriran la jornada programada per
Data: Dissabte 25 de novembre
Lloc: Salt (Girona) 
Més informació i Inscripcions
ATENCIÓ AMB UN FORMULARI QUE S'ESTÀ DIFONENT





Aquests dies s'està fent difusió, a través de diversos canals, d'un formulari "SOS Article 155" en el qual es motivava a les AMPA/AFA a donar suport a la vaga de dimecres. La FaPaC vol aclarir que no està al darrera d'aquesta iniciativa i us recomana el màxim de precaució doncs en el formulari també es demanen dades de caràcter personal. Més informació
ADVOQUEM PERQUÈ EL DIA 21-D SIGUI NO LABORABLE






El Govern ha decretat que el proper 21-D serà un dia no lectiu a les escoles catalanes, mentre que el 22 hi haurà classe tal com marca el calendari escolar. Des de la FaPaC, per tal de garantir que totes les persones puguem exercir el nostre dret a vot sense condicions, hem advocat perquè sigui reconegut com a dia no laborable. Més informació
JA US PODEU DONAR D'ALTA PER COMPLIR LA PROTECCIÓ DE DADES
El compliment de la protecció de dades ens afecta com a AMPA. Hem de ser-ne molt conscients. I amb l'entrada en vigor del nou Reglament Europeu s'introdueixen canvis importants a tenir en compte. La FaPaC hem establert un acord de col·laboració amb Lant Advocats per posar al vostre abast una aplicació informàtica per facilitar-vos el compliment de la normativa. La plataforma està configurada específicament per a les AMPA, és ràpida, econòmica i fàcil d'utilitzar.
Ja us podeu donar d'alta! Més informació
PLA A LES ESCOLES PER LA IGUALTAT I NO DISCRIMINACIÓ
Sabeu que a sis escoles i cinc instituts s'està realitzant una prova pilot per a la igualtat i la no-discriminació promoguda per l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci d'Educació? L'objectiu és prevenir, des de les primeres edats, conductes abusives, violències masclistes i discriminacions per motiu de diversitat de sexe, funcional i ètnica i cultural. A l'aula es desenvolupen activitats didàctiques de caràcter curricular, dissenyades des de la perspectiva de la diversitat. Actualment, se n'està desenvolupant la segona fase i a partir del 2018 s'anirà implantant progressivament a tots els centres de la ciutat. 
Vídeos de la Xarxa d'Escoles i Instituts per la Igualtat i la No-Discriminació
Informe 1a fase del pla
FORMACIONS
AGENDA
3a Jornada lúdico-matemàtica a l'Hospitalet
Un matí de festa "tocant" les matemàtiques! Activitats diverses (construció de cúpules de Leonardo, polydron, laberints, joc de gratacels, i més)
Dilluns 11 de novembre de 2017
Lloc: Rambla de la Marina (Metro Línia 1: Carrilet)

Hora: 10 a 14.00h
Descarregar cartell
Jornada sobre El tractament del poble gitano als mitjans de comunicació
Organitza la Mesa per a la Diversitat del Consell de l'Audiovisual de Catalunya
Dia: Dimarts, 14 de novembre de 2017
Hora: 9:15 h a 13:30h
Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya 10, pral. Barcelona)
Assistència gratuïta però cal inscripció prèvia

Jornada sobre "La Constitucionalització dels Drets dels Infants"
Plataforma d'Infància de Catalunya
Dia: Dijous 16 de novembre
Hora: 9.30 h
Lloc: Centre Cívic Urgell (c/Urgell 145) Programa / Formulari d'Inscripció 

Jornades Educació Artística i Municipi. 
XXVI Fòrum Local d'Educació - XVII Jornada de Bones Pràctiques
Dies 14 i 21 de novembre de 2017
Lloc: Sala d'Actes del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (plaça Nova, 5. Barcelona)
Hora: 9.00 a 14.00h
Inscripcions

 

Libre de virus. www.avast.com