dilluns, 23 d’octubre del 2017

SETMANARI DE LA FAPAC 19-10-2017: Assemblea General, defensa escola catalana, mobilitzacions,...i més!

EL SETMANARI DE LA FAPAC
19 d'octubre de 2017

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser
AVÍS A TOTES LES AMPA FEDERADES:
 CELEBREM LA NOSTRA ASSEMBLEA


Quines són les vostres prioritats en educació? Quines actuacions hauríem d'emprendre com a federació en aquests moments tan convulsos? Penseu en alguna campanya o acció concretes? Teniu propostes


JA US PODEU INSCRIURE A LA NOSTRA TROBADA!

Formulari d'inscripcions

Aprovem el nostre pla de treball
Resten pocs dies perquè les AMPA federades de Catalunya ens apleguem. Ho farem a la nostra trobada anual. Dissabte 4 de novembre a l'Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei (Baix Llobregat). Veniu i decidim entre tots el nostre pla de treball per defensar l'escola catalana i incidir en les polítiques educatives. En aquests moments és clau que les famílies diguem la nostra.

Renovem la junta general i presidència
Enguany hi haurà renovació de càrrecs de Junta General. Podeu presentar la vostra candidatura o sumar-vos a aquelles que es presentin! Entreu a l'espai web de l'AGO 2017 per tenir tota la informació.
No hi falteu!                    RESERVEU-VOS LA DATA!
A FAVOR DE L'ESCOLA CATALANA







Davant les darreres declaracions incendiàries d'alguns polítics, la FaPaC ha volgut defensar públicament el model d'escola catalana i rebutjar afirmacions que tracten de desestabilitzar un sistema que funciona des de fa anys. Els problemes reals de l'educació són altres com la desinversió progressiva, la privatització de serveis educatius o la doble xarxa. Més informació
21-O: MANIFESTACIÓ DEFENSA DRETS I LLIBERTATS
 

La Taula per la Democràcia, de la qual forma part la FaPaC, convoca dissabte 21 d'octubre a Barcelona una gran manifestació massiva sota el lema "En defensa dels drets i les llibertats. Llibertat Jordi Sánchez i Jordi Cuixart". La marxa arrencarà a les 17.00h, al Passeig de Gràcia amb Aragó i el recorregut anirà fins a Plaça Catalunya on es llegiran uns parlaments. Més informació
 
EDUCAR EN VALORS ALS INFANTS
Es continua parlant dels darrers esdeveniments relacionats amb el referèndum de l'1-O. Opinions variades, percepcions diferents, i un excés d'informació que ens pot arribar a sobrepassar. Però, com estan vivint tot plegat els nostres fills i filles? Hi ha factors a tenir en compte? Hem d'estar més alerta? Què hem d'explicar i com? Diversos col·legis professionals, experts i entitats han posat a l'abast de les famílies recursos per ajudar-nos en la nostra tasca educativa a l'hora d'afrontar l'escenari actual. Us fem un tast:
SUPORT DEL COL·LEGI DE PSICOLOGIA
El Col·legi de Psicologia de Catalunya ha elaborat un recull de recursos per informar del suport que des de la xarxa pública, entre d'altres, s'ofereix a infants i joves.
> Descarregueu díptic recursos atenció psicològica i carta de Josep Vilajoana, degà del Col·legi.
QUIN TIPUS D'ASSEGURANÇA NECESSITEU?

Us oferim, a totes les AMPA federades les assegurances necessàries per desenvolupar la vostra missió amb les màximes garanties legals, formals i organitzatives. Ho fem mitjançant un acord amb Arç Cooperativa seguint un criteri de gestió ètica i solidària. Sabeu quines assegurances teniu per ser AMPA federada? I com contractar-les? Teniu dubtes? Entreu al nostre espai web Recursos AMPA.
ACTIVITATS FORMATIVES PER A TOTS ELS GUSTOS

Encara no us heu inscrit en cap de les sessions formatives que tenim obertes? Es tracta de formacions presencials dirigides a les AMPA federades de forma gratuïta. De moment, tenim programdes les següents: Higiene Nasal Quotidiana, Com fomentar la participació, Gestió i organització de l'AMPA, Gestió econòmica i fiscalitat. Afanyeu-vos per no quedar-vos sense plaça! Inscripcions
III PREMI JOVE DE CÒMIC DE SANT MARTÍ
El Districte de Sant Martí de Barcelona, amb altres col·laboracions, organitza un concurs dirigit als joves per sensibilitzar-los sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l'eradicació de les discriminacions de gènere. Animeu-vos i dibuixeu la vostra història.
El termini finalitza el dia 3 de novembre. 
Més informació

AGENDA
Taula rodona: PRODERAI, una eina d'estigmatització?
Amb la participació de M.José Morillas, de la Junta Maresme-Vallès Oriental de la FaPaC.
Dijous, 19 d'octubre de 2017
Lloc: Sala Actes Rosa Sensat
Hora: 18.30h

Jornada formativa sobre l'assetjament escolar LGTBfòbic
Adreçada a personal docent dels centres de secundària i primària de les Terres de l'Ebre, així com equips directius i altres professionals que estiguin intervenint als centres educatius.
Divendres, 20 d'octubre de 2017
Lloc: Sala Abària (Palau Abària). Carrer Montcada, 23 (Tortosa)
Hora: 10.30 a 14.30h
Inscripcions

La segregació escolar. La gran assignatura pendent a Catalunya
Organitza: Fundació Bofill
Dilluns 30 d'octubre de 2017
Lloc: Al Palau Macaya
Hora: 18.00h
Inscripcions

3a Jornada lúdico-matemàtica a l'Hospitalet
Un matí de festa "tocant" les matemàtiques! Activitats diverses com construció de cúpules de Leonardo, polydron, laberints, joc de gratacels, taller de bandes de Möebius, enigma binari, trencaclosques geomètrics, i molt més.
Dilluns 11 de novembre de 2017
Lloc: Rambla de la Marina (Metro Línia 1: Carrilet)

Hora: 10 a 14.00h
Descarregar cartell

 


Libre de virus. www.avast.com