dimarts, 6 de juny del 2017

SETMANARI DE LA FAPAC 01-06-2017: Assemblea Baix Llobregat, Decret escola inclusiva, jorna escolar, i més!


EL SETMANARI DE LA FAPAC
1 de juny de 2017

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser
AVÍS A LES AMPA DEL BAIX LLOBREGAT
El proper dissabte 10 de juny, celebrem la nostra Assemblea
No hi falteu!

Estem preparant la nostra assemblea territorial perquè sigui un èxit. Ratificarem la nostra junta i aprovarem el nostre pla de treball per continuar fent accions per l'educació a la nostra comarca. No hi falteu per fer propostes, dir la vostra, i traslladar les vostres inquietuds.
Organitzarem tallers per debatre sobre la segregació escolar i la saturació a secundària. A més, el taller "La fisioteràpia a l'escola" estarà obert a la participació de totes les famílies, no només a les AMPA federades. No hi falteu, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ens donarà consells i recomanacions útils. 

Descarregueu el cartell                                   Consulteu la Documentació de l'Assemblea







El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) hem fet roda de premsa per mostrar el nostre rebuig al projecte de Decret de sistema educatiu inclusiu. Hem criticat la seva elaboració, perquè no s'ha comptat amb la comunitat educativa, i el seu contingut, perquè hi ha mancances i buits importants. Llegir el comunicat de premsa

L'ONG Educo ha alertat que amb l'arribada de l'estiu més de mig milió de nens de 6 a 13 anys hauran de passar les tardes sols perquè els pares treballen. Ho diu l'estudi "Nativos de la crisis, los niños de la llave". L'organització reclama ajudes per a aquestes famílies que no poden pagar cangurs o casals, ni fer front al  cost de colònies o campaments.



JORNADES
LA JORNADA A TEMPS COMPLET

Quina jornada escolar volem per als nostres fills? La FaPaC i els Moviments de Renovació Pedagògica organitzem una jornada a Lleida per parlar i posar a debat la jornada educativa, pros i contres de l'educació a temps complet. Oberta a tothom. No hi falteu! És un tema que ens preocupa, i molt. 

Dia: Dimarts, 6 de juny
Hora: a les 17.30h
Lloc: Escola Ciutat Jardí de Lleida
> Descarregueu el programa
L'ALIMENTACIÓ A L'ESCOLA

La FaPaC participarà amb una ponència a la jornada "Accés a l'alimentació dins i fora de l'escola" que organitza la Fundació Probitas juntament amb el Programa Mundial d'Aliments. Hi serà en Miquel Gené, membre de la Comissió de beques menjador i pobresa infantil de la federació. Hi esteu convidats!
Feu la vostra inscripció perquè les places són limitades:
fundacion.probitas@grifols.com
Dia: Divendres, 9 de juny
Hora: de 9 a 14.30h
Lloc: Ateneu Barcelonès
> Descarregueu el programa
VALORACIÓ POSITIVA DEL PROJECTE EUROPEU XARXA CLAU
L'Agència Nacional (SEPIE) ha valorat positivament el nostre projecte EU Xarxa Clau, liderat per la FaPaC i realitzat juntament amb federacions de mares i pares de Portugal, Bulgària, Polònia i la EPA (European Parents Association). Segons assenyala, "els productes generats són de qualitat, innovadors i rellevants per a la consecució dels objectius que es van plantejar les institucions sòcies. Destaca el treball en un sector sovint oblidat en considerar-se secundari (les famílies) i que té una gran incidència en l'èxit acadèmic del seus fills". Gràcies a totes i tots per fer-ho possible. Un cop més, hem posat en valor el paper rellevant de les famílies i les AMPA. Conegueu els detalls del projecte en el seu web
SOU UNA AMPA DE SECUNDÀRIA?
COM US IMAGINEU LES REUNIONS FAMÍLIES-ESCOLA?

Les reunions d'inici de curs que mantenim els pares i mares amb l'equip docent dels nostres fills són summament importants, en especial, a secundària. Com les feu al vostre centre? Les milloraríeu? Què canviaríeu? Estem col·laborant amb el projecte "Redissenyem la reunió amb les famílies" de la Fundació Bofill perquè ens interessa saber la vostra opinió. Entreu a l'enllaç i feu les vostres aportacions. La vostra veu és important. Només heu de contestar una enquesta ràpida. Aprofitem-ho!
CAMPANYES
NO AL CIBERASSETJAMENT






Descarregueu la darrera vinyeta de la campanya Ciberassetjament zero i feu-la córrer a la vostra escola. També podeu descarregar el Protocol de prevenció, detecció i intervenció enfront l'assetjament entre iguals. Davant qualsevol sospita no dubteu a trucar al telèfon gratuït Infància Respon 116111.
SIGNA PER BAIXAR LA RÀTIO!

Volem que els nostres fills estudïin en aules massificades? Creieu que així els nostres petits poden aprendre com cal? La ràtio té molt a veure amb la qualitat educativa. Per això, les famílies continuem defensant una baixada de la ràtio a 20 alumnes per classe. Necessitem sumar més signaturesEntra a la nostra petició del Change.org i adhereix-te!
AGENDA
Acte presentació "EL PANORÀMIC 2016"
Dades i conclusions extretes del treball de camp realitzat per mostrar una radiografia de l'associacionisme català. La FaPaC hi hem col·laborat.
Dia: Dijous 8 de juny 2017
Hora: 18.00
Lloc: Cotxeres de Sants (c. Sants, 79) Barcelona
Inscripcions


Jornada: La primària com a motor de canvi. Per una secundària "slow" i respectuosa
Taula rodona i sopar a la fresca
Amb Joan Domènech, autor de llibre "Elogi de l'educació lenta" 

Dia: Divendres 9 de juny 2017
Hora: 18.30h
Lloc: Al pati de l'Escola 9d4t, a Girona
> Cartell

KAMINA SOLIDARI. Un passeig que ajuda molt
Organitza Fundació CET10
Dia: Divendres 16 de juny 2017
Hora: 19.00h
Sortida: CEM Maresme (c. Pallars, 484 ) Barcelona
> Inscripcions: comunicacio@cet10.com
> Descarregueu Cartell

Jornada: El dret a la salut al Baix Llobregat
Organitza Fòrum Social del Baix Llobregat
Dia: Dimecres 7 de juny 2017
Hora: 18.00h
Lloc: Centre Cultural Joan N. Garcia-Nieto (c. Mossèn Andreu 13-19)
Cornellà de Llobregat

 

 
---

AMPA Institut Badalona VII
Ausiàs Marc, 86. 08912 Badalona
Tel. 93 397 85 11
ampab7@gmail.com

Facebook de l'AMPA B7
Blog de l'AMPA B7
Web de l'Institut B7

El present document és confidencial. La informació continguda en el mateix va adreçada als destinataris indicats, i qualsevol ús de la mateixa per tercers pot ser il•legal. Si ha rebut aquest missatge per error, preguem ens ho comuniqui per correu electrònic o per telèfon al número indicat.
Abans d'imprimir aquest missatge, pensi si és realment necessari fer-ho.