dimarts, 23 de maig del 2017

SETMANARI DE LA FAPAC 18-05-2017: Lliurament Premis FAPAC, lluita contra tancaments, cas Balena Blava...i més


EL SETMANARI DE LA FAPAC
18 de maig de 2017

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser
AQUEST DISSABTE 20 DE MAIG
CERIMÒNIA DE LLIURAMENT DELS PREMIS FAPAC

Espai Francesca Bonnemaison
(carrer Sant Pere Més Baix, 7) Barcelona
De 16.00 a 18.00h
Ja tenim tot a punt per celebrar un dia molt especial per a nosaltres: conèixer els projectes d'AMPA guanyadors d'aquesta edició d'entre els 15 finalistes. Serà un acte lúdic amb moltes sorpreses amb el qual reconeixerem públicament la feina que fan les AMPA i les famílies per l'educació. Serà una oportunitat per fer visible tot allò que fem!
Us hi esperem. No hi falteu!
LLUITA PERQUÈ NO ES REDUEIXEN LÍNIES PÚBLIQUES 
Aquests dies la Junta de la FaPaC al Maresme-Vallès Oriental hem alertat amb un comunicat sobre les intencions d'Ensenyament de reduir línies públiques de P3 a les escoles de Mataró. Davant d'aquesta sospita i de la pressió exercida a l'administració finalment els Serveis Territorials han fet marxa enrera i han aturat els tancaments previstos.

Us recordem que continuem sumant signatures en defensa de la baixada de ràtio a les escoles. Si encara no heu signat la nostra petició a la plataforma Change.org, us animem a fer-ho. Campanya ABAIXEM LES RÀTIOS

Els consistoris també ens estan donant suport amb l'aprovació de mocions. L'Ajuntament de Sant Martí de Tous (Anoia) i de Navàs (Bages) ho han fet recentment.

 
LES SIS FEDERACIONS D'AMPA ALERTEM
DELS PERILLS DE LA "BALENA BLAVA"
Les darreres setmanes s'han conegut nous casos d'adolescents relacionats amb l'anomenada "Balena Blava", més enllà d'un joc, un conjunt de proves macabres que indueixen al suïcidi. Davant d'aquest fenomen, les federacions d'AMPA de Catalunya hem volgut alertar (llegir comunicat de premsa) sobre els seriosos perills que comporta aquesta pràctica i la necessitat de denunciar qualsevol cas.

Què opineu les famílies respecte les vocacions científico-tecnològiques dels fills i filles? Des de la UPC hi ha activa una enquesta per elaborar un estudi amb l'opinió dels pares i mares sobre aquesta qüestió. Tant si sou de primària com de secundària us animem a participar-hi i dir la vostra.

Les famílies davant les tecnologies
Albert Font-Tarrés, membre de la junta de la FaPaC a Lleida, ha participat en una entrevista emesa a Lleida TV amb motiu de la celebració, dimecres passat, del Dia Mundial de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació. Hem parlat amb detall sobre la iniciativa que la federació està duent a terme amb l'Observatori Lleida Pantalles.
PETICIÓ EN DEFENSA DELS ESTUDIS DE LITERATURA

El Col·lectiu Pere Quart (CPQ), format per un conjunt de professors de literatura, ha obert una petició al Change.org per aconseguir que la presència de la literatura a l'aula es valori com cal, amb la dedicació horària pertinent, recuperant les tres hores setmanals per a la Secundària. Us animem a signar per fer suport a la iniciativa.

> Llegiu i compartiu el Manifest SOS literatura a l'ensenyament.  La defensa de la literatura en els plans d'estudi afecta la qualitat de l'ensenyament públic. 

 Ja podeu descarregar la darrera vinyeta de la Campanya #CiberassetjamentZero! Ens preguntem per què un noi o noia pot arribar a exercir ciberbullying. 
Sol·liciteu el Carnet FAPAC i obtindreu avantatges en productes i serveis. Us acreditarà com a famílies d'una AMPA federada a la FaPaC i sòcia d'Abacus..

El Festival Internacional de Cinema Documental, Docs Barcelona, se celebra del 18 al 28 de maig, i en aquesta ocasió hi ha una selecció de pel·lícules on l'educació i els més menuts són els protagonistes. Entreu en els enllaços i descobriu la història d'aquestes produccions i els dies de projecció: Sasha (Catalunya), L'hora dels deures (França), In Loco Parentis (Irlanda).
FORMACIONS
Aquestes són les properes activitats formatives programades:
 •  "La protecció de dades en les AMPA" 
  • divendres 19 de maig, a les 18:00h a l'Escola Joc de la Bola de Lleida
 • "Gestió econòmica i fiscalitat"
  • dijous 25 de maig, a les 17:00h a l'Escola El Serrallo de Tarragona
  • dimarts 23 de maig, a les 17:00h, a l'Escola Pau Vila d'Esparraguera
  •  
 • "Les assegurances a les AMPA"
  • dimecres 24 de maig, a les 18:00h a l'Institut Lluís de Peguera de Manresa
  • dimecres 31 de maig, a les 18:00h al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic
AGENDA
L'Interescolar 17': Festa del joc i de l'esport. Tallers i cursa familiar
Organitza Fundació CET10
Dia: Dissabte 27 de maig
Hora: a partir de les 9.00h
Lloc: Parc del Clot de Barcelona

Jornada "Volem Signar i Escoltar"
Organitza Plataforma volem signar i escoltar
Dia: Dissabte 20 de maig de 2017
Hora: de 9:00h a 14:30h
Lloc: Caixa Forum (Barcelona)
Inscripcions