dimecres, 21 de febrer del 2018

SETMANARI DE LA FAPAC 15-02-2018: NO proves primària, Pacte contra segregació, Premis FaPaC, activitats,...i més



EL SETMANARI DE LA FAPAC
15 de febrer de 2018

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser
CRIDA A DIR "NO"
A LES PROVES EXTERNES D'AVALUACIÓ A PRIMÀRIA

Aquests dies hem fet roda de premsa per presentar la nostra campanya, per quart any consecutiu, contra les proves externes a 3r i 6è de primària. Aquestes proves no són obligatòries i, en termes pedagògics, polítics i socials, són un instrument per consolidar sistemes educatius basats en la competició. A la roda de premsa vam estar acompanyants per representants de les entitats que formem el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) en un gest de suport de professors i estudiants. Llegiu comunicat de premsa

MACROREUNIÓ: Dimecres 14 de febrer, un bon número de mares i pares ens vam aplegar a l'Escola Pau Casals a la primera reunió convocada per informar amb detall sobre aquesta avaluació i ajudar les famílies a resoldre els seus dubtes, especialment, pel que fa a negar-se a fer les proves. Més informació.


ALGUNES CLAUS: Volem una educació de guanyadors i perdedors? Us recomanem una lectura a aquest entenedor article publicat al diari El Crític que us donarà algunes raons per rebutjar aquest tipus d'avaluació. 
EL VIDEO DE LA CAMPANYA DE REBUIG A LES PROVES DE PRIMÀRIA
DADES SENSIBLES, RISCOS EVIDENTS
La realització d'aquestes proves i la seva difusió pública comporten conseqüències molt negatives. Així ho hem constatat aquests dies arran de la publicació per part del diari El País de dades sensibles sobre centres educatius de Barcelona (resultat proves competències, percentatge alumnat de fons social i complexitat). La FaPaC hem alertat del greuge que suposa difondre aquestes dades esbiaixades que formaven part d'un document de treball intern del Consorci d'Educació de Barcelona. 
PACTE LOCAL A GIRONA CONTRA LA SEGREGACIÓ 

El MUCE a Girona i Salt (que agrupa FaPaC, MRP, USTEC·STEs, CC.OO, FETE-UGT, SEPC) hem proposat un Pacte local per la segregació escolar acompanyat d'un decàleg de mesures, entre elles, establir un màxim d'alumnat amb necessitats educatives especials per centre, reimplantar l'Oficina Municipal d'Escolarització o disposar d'un sistema de beques que garanteixi el ple accés. Més informació
DESINVERSIÓ EN EDUCACIÓ = DESIGUALTAT D'OPORTUNITATS 

Volem que el model empresarial sigui present a l'educació? Volem un sistema que perpetuï les desigualtats i la manca real de mateixes oportunitats? La presidenta de la FaPaC, Belén Tascón, signa un article al Diari Jornada on reflexiona sobre els efectes negatius de la desinversió que pateix l'escola pública des de fa uns anys. Fa una crida a revertir la situació, eliminar progressivament els concerts i apostar decididament per la pública. Llegir article.
ESTEM ESPERANT EL VOSTRE PROJECTE D'AMPA
Afanyeu-vos perquè el temps passa i el proper 15 de març s'acaba el termini per participar als Premis FaPaC. Encara no us heu decidit? Ja estem rebent projectes impulsats per les AMPA com la vostra. Entreu al web i envieu-nos la vostra proposta. La farem visible i pot ser una de les guanyadores d'aquesta edició. Les AMPA som protagonistes. Més informació 
NOVA LECTURA AL NOSTRE CLUB FAMILIAR
Aquest mes estem llegint el Premi Llibres Anagrama de Novel·la La  memòria de l'arbre, escrit per Tània Vallès, una novel·la que aconsegueix col·locar el lector en la pell d'un nen i que parla de la transmissió dels records, de com es fabriquen i com es conserven, d'on es guarden i com es poden perdre. Us animeu a llegir-lo amb nosaltres? Ja som moltes famílies al club de lectura. Una manera diferent de treballar les nostres habilitats educatives. Més informació.
AGENDA
TROBADES D'AMPA AL VOSTRE TERRITORI
Estem programant trobades d'AMPA a partir del mes de març i a diferents punts del territori. L'objectiu és fer possible espais de coordinació i comunicació entre les AMPA d'una mateixa zona per tal de facilitar la coordinació d'activitats comunes. A més, ens permetrà compartir les problemàtiques que tenim i com promoure la participació de membres d'AMPA en les comissions i grups de treball de la FaPaC.
Us informarem a través de diferents canals perquè pugueu assistir-hi. 
PROPERES FORMACIONS FAPAC
  • 20/2/18 : Sessió formativa sobre "Gestió i organització de l'AMPA", el a les 18h, al Centre Cívic El Local de Sant Pere de Ribes
  • 20/2/18: Sessió formativa sobre "Gestió econòmica i fiscalitat", el a les 19h a l'escola Lluis Viñas de Móra d'Ebre.
  • 22/2/18: Sessió formativa sobre "Com fomentar la participació", el a les 17.30h a l'Institut Gelida de Gelida.
  • 22/2/18: Sessió formativa sobre "Gestió econòmica i fiscalitat", el a les 19h a l'Escola Cinta Curto de Tortosa.
Mobile Week Barcelona
Espai obert a debats, creativitat, sessions de treball i més activitats. Les noves tecnologies s'apropen a les famílies.
Data: Del 15 al 24 de febrer de 2018
Més informació

Xerrada "Nens i nenes amb altes capacitats: repte o problema?" 
Data: Dijous 22 de febrer de 2018
Hora: A les 19 hores
Lloc: A la llibreria Abacus Balmes (c/ Balmes, 163).
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.
Més informació