dimarts, 28 de novembre de 2017

Dia Int. de la Ciutat Educadora 30 N a Badalona


Benvolgudes i benvolguts,

Ens plau convidar-vos a l'acte de celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora que es farà el dijous 30 de novembre, a les 18 h fins ¾ de vuit, a l'auditori del Conservatori Professional de Música de Badalona (carrer del Pare Claret, 2).

L'acte s'iniciarà amb la conferència Badalona ciutat educadora: principis i reptes, a càrrec de Joan Manuel del Pozo, filòsof, Síndic de la UdG i exconseller d'Educació i Universitats. A les 19.30 h es farà una breu cloenda musical a càrrec d'alumnes del Conservatori.

Aquest acte, promogut pel Consell Escolar Municipal, FAMPAS i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, neix amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement, la idea i la pràctica de Badalona com a ciutat educadora en relació, especialment, al contingut dels 20 principis de la Carta de Ciutats Educadores  a la qual l'Ajuntamemt de Badalona s'hi va adherir en el 1r Congrés Internacional de Ciutats Educadores celebrat a Barcelona l'any 1990.

Entre altres idees, el preàmbul de la Carta expressa la següent: "La ciutat educadora ha d'exercitar i desenvolupar aquesta funció de manera paral·lela a les tradicionals (econòmica, social, política i de prestació de serveis), amb una atenció especial a la formació, la promoció i el desenvolupament de tots els seus habitants. Atendrà sobretot els infants i els joves, però amb voluntat decidida d'incorporació de persones de totes les edats a la formació al llarg de la vida."

Per acomplir aquesta idea i els principis i compromisos que es determinen en la Carta cal que segueixi creixent la voluntat i l'acció intencionada i conjunta dels centres educatius, escolars i de lleure, de les AMPA i de les entitats socioeducatives, culturals i esportives, de les empreses, dels comerciants, dels serveis de l'administració i de les xarxes territorials que, d'una manera intencionada, treballen per i amb les persones, per a una ciutat de progrés, més justa i cohesionada.

Esperem que aquest acte sigui del vostre interès i us demanem, sisplau, que confirmeu la vostra assistència com a resposta a aquest mateix correu. 
Més informació aquí

Ben cordialment,


Dolors Sabater Puig                     Laia Sabater Díaz
Alcaldessa de Badalona                Regidora de Badalona Educadora