dilluns, 3 de juliol del 2017

Fwd: SETMANARI DE LA FAPAC 29-06-2017: Tots contra Decret menjador, escoles màxima complexitat, places secundària,...i molt més



EL SETMANARI DE LA FAPAC
29 de juny de 2017

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser
LA COMUNITAT EDUCATIVA EN BLOC CONTRA
EL DECRET DE MENJADOR
Les entitats i organitzacions que formem el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) hem mostrat públicament el nostre rebuig a la proposta actual de Decret de menjadors escolars presentada pel Departament d'Ensenyament. A través d'un comunicat conjunt hem reclamat la seva retirada i la redacció d'un nou text que inclogui altres criteris i prioritats perquè el servei de menjador sigui entès com un servei públic vinculat al dret a l'educació. Llegir comunicat de premsa.
Roda de premsa per denunciar la segregació 
La FaPaC hem volgut reclamar públicament la fi de les escoles segregades si realment volem una educació de màxima qualitat. Hem alertat que el fet que més de 200.000 alumne estudiïn en 330 centres de màxima complexitat encalla el sistema i suposa un fre a l'excel·lència educativa. La federació ha reclamat mesures valentes per posar fi a la situació actual i ha fet una crida a la societat perquè s'enceti un debat públic sobre aquesta realitat.
La comunitat educativa de Girona denuncia mala planificació a secundària
La queixa no es nova, però coincidint amb el fi de curs, el MUCE de Girona ha volgut denunciar la mala gestió tant d'Ensenyament com de l'Ajuntament per la seva política d'assignació de places als instituts. Una política improvisada que ha originat la continuïtat de barracons, l'ampliació permanent de ràtios, bonys a diversos centres, manca de voluntat per lluitar contra la segregació i garantir la igualtat d'oportunitats, etc. 

 
Tots els recursos per a les AMPA en un sol clic
Us recordem que al nostre espai web "Recursos AMPA" trobareu informació, documents i recomanacions dirigides a resoldre els vostres dubtes com a associació. Es tracta d'un espai que actualitzem periòdicament per tal de publicar qualsevol novetat. L'espai està estructurat per temàtiques com són els estatuts, les obligacions fiscals, les assegurances, la protecció de dades, entre molts d'altres. Confiem que us sigui útil i interessant.
LA  LLUITA PER L'EDUCACIÓ DÓNA ELS SEUS FRUITS
Traslladem la nostra enhorabona a la comunitat educativa del municipi de Vall-llobrega (Baix Empordà) perquè han demostrat que amb lluita i perseverància s'aconsegueixen les reivindicacions. Després d'anys de mobilitzacions, finalment el Departament d'Ensenyament s'ha compromès a construir una nova escola al municipi. Mentre arriba la nova escola, l'AMPA ja ha reclamat millores en el centre actual per tal de vetllar per la qualitat educativa. Felicitats! Llegir notícia.
JORNADA JUSTICIABILITAT
DRET A L'EDUCACIÓ
 






El passat 3 de maig, el president de la Junta Territorial a la Catalunya Central de la FaPaC, Pau Cortès, va participar en una jornada organitzada pel Col·legi d'Advocats de Manresa, en la qual es va parlar de cohesió, integració, garanties d'exercici del dret i participació de la comunitat educativa, entre d'altres. Cortès va posar en relleu les mancances actuals per a la bona marxa de l'educació pública Mirar vídeo part I i vídeo part II amb intervenció FaPaC.
COM VOLEU QUE SIGUI L'EDUCACIÓ?
ENTREU A L'ENQUESTA DEL BARÒMETRE DE L'EDUCACIÓ
Encara no heu participat en l'enquesta oberta a totes les famílies perquè doneu la vostra opinió i feu propostes sobre com veieu l'educació i com us agradaria que fos? La Fundació Bofill té en marxa una iniciativa interessant que ens permet tenir veu com a mares i pares. Moltes famílies ja han participat a l'ENQUESTA SOBRE EDUCACIÓ i han dit la seva. No desaprofitem aquesta oportunitat. Entre totes les respostes es farà un baròmetre per fer paleses les nostres inquietuds, plasmar allò que ens preocupa, i millorar el sistema actual. Animeu-vos!
AGENDA
Jornades "Del civisme al dret a la ciutat"
Amb la participació de ponents de diferents perfils i disciplines acadèmiques i representants de moviments socials.
Dia: 29 i 30 de juny de 2017
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix, 7) Barcelona
Programa i inscripcions


Mulla't per l'esclerosi múltiple
Activitats a moltes piscines de Catalunya. Busca la teva!
Dia: 9 de juliol de 2017
Lloc: Barcelona
Més informació