dilluns, 29 de maig de 2017

SETMANARI DE LA FAPAC 25-05-2017: Guanyadors Premis FAPAC, preinscripció a Girona, Assemblea Baix Llobregat,...i més!


EL SETMANARI DE LA FAPAC
25 de maig de 2017

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser
ENHORABONA A LES AMPA GUANYADORES!!
PREMIS FAPAC

Gràcies per compartir amb nosaltres el lliurament de guardons!

En el marc d'un acte carregat d'il·lusió, emocions i també una mica de nervis, dissabte passat vam donar a conèixer els projectes guanyadors de la 5a edició dels Premis FAPAC. Durant l'acte vam comptar amb l'humor de la companyia de teatre La Xixa i vam reconèixer també Crític (mitjà de comunicació), Proactiva Open Arms (entitat) i Manuel Barbero, pare de l'escola Els Maristes (premi honorífic). Felicitats a les AMPA guanyadores i a totes les participants!

  • 1r premi categoria "AMPA solidària"AMPA CEIP Lavínia (Barcelona)
  • 1r premi categoria "Tothom a l'AMPA"Escola Ponent (Granollers)
  • 1r premi categoria "Fem xarxa per l'èxit educatiu": AMPA Corbella, Granés, Mil·lenari i AFA Les Aigües i Can Manent (Cardedeu)
Conegueu la resta de premiats i vegeu les fotografies de l'acte al web dels Premis FAPAC.
PROPERA ASSEMBLEA TERRITORIAL
Crida a totes les AMPA del territori:
ASSEMBLEA TERRITORIAL BAIX LLOBREGAT
Dissabte 10 de juny, a Martorell
Si sou una AMPA del Baix Llobregat no falteu a l'Assemblea que celebrem en un parell de setmanes. A més, farem diferents tallers simultanis, un d'ells sobre fisioteràpia a l'escola, amb la col·laboració del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, que serà obert a tothom, a qualsevol família.

Podeu consultar tota la Documentació de l'Assemblea
Descarregueu el cartell

  

         
La comunitat educativa de Girona hem volgut denunciar irregularitats en la preinscripció. A través d'un comunicat 
del MUCE de Girona hem posat sobre 
la taula la manca de previsió i planificació efectiva amb què s'ha fet el procés de preinscripció que perpetua la manca de places a secundària, obre 
la porta a la segregació escolar i afavoreix la xarxa privada concertada 
en detriment de la pública. 


Les entitats socials han alertat de l'augment de la malnutrició a Catalunya i dels seus efectes per a la salut, el rendiment escolar i la igualtat d'oportunitats. Actualment, a Catalunya un 10,6 % de la població està per sota del 40% de la mitjana dels ingressos anuals, patint pobresa severa i un 6.7% pateix mancances materials greus. Ho diu l'informe de les Entitats Catalanes de l'Acció Social (ECAS) "Fam oculta a Catalunya, un obstacle en la igualtat d'oportunitats".


Ja podeu descarregar la nova vinyeta de la nostra campanya Ciberassetjament zero impulsada per les sis federacions de famílies de Catalunya. Si notem canvis específics en el comportament i relació amb el nostre fill o filla, posem-nos en alerta, parlem-ne, sabrem fins a quin punt podria tractar-se d'un cas d'assetjament o ciberassetjament. 

Ajudeu-nos a continuar sumant signatures al Change.org per aconseguir la baixada de la ràtio a les aules a 20 alumnes. Ara que s'acosta el final de curs és important comptar amb més signatures per deixar palès que no volem un nou curs amb els nostres fills i filles estudiant com a sardines. LA VOSTRA SIGNATURA ÉS MOLT VALUOSA!
L'Ajuntament d'Alcover és el darrer consistori en aprovar una moció de suport. Continuem!

TOT A PUNT PER RENOVAR
EL CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL DE BARCELONA 
U​n cop finalitzat el procés de renovació dels ​C​onsells ​E​scolars de ​C​entre i dels Consells Escolars Municipals de Districte, ​s'ha inicia​t el procés electoral per a la renovació del Consell Escolar Municipal de Barcelona (CEMB), màxim òrgan de participació i consulta de la comunitat educativa de la ciutat. Dins el sector famílies de centres publics s'ha d'escollir a un/a representant dels quatre candidats/es que s'han presentat. Podreu votar els membres del 10 Consells Escolars Municipals de Districte.
Animem a votar i posar en valor la participació de les famílies!

> VOTACIÓ PRESENCIAL: Dimecres 31 de maig, a l'Assemblea del sector famílies centres públics, a les 18.00h, a la seu del CEMB (plaça Espanya, 5 1ª).

Us recomanem aquest Vídeo de les escoles del Raval de Barcelona per conèixer com funcionen, quin és el seu esperit i quines característiques les fan úniques. Un mirall on es poden veure reflectits altres centres públics amb un alt percentatge d'alumnat nouvingut. 
Encara no teniu el Carnet FAPAC? Ja podeu demanar-lo per accedir a diversos avantatges i descomptes en productes i serveis. A més, el fet de tenir-lo us acreditarà com a famílies d'una AMPA federada a la FaPaC i sòcia d'Abacus. 
FORMACIONS

AGENDA
Jornada "Prevenint el bullying a l'escola"
Dia: Dimecres 31 maig 2017
Hora: 18.00 a 20.00h

Lloc: EDAI (c. Provença 318, Entl. 2ª) Barcelona
Inscripcions aquí


L'Interescolar 17': Festa del joc i de l'esport. Tallers i cursa familiar
Organitza Fundació CET10
Dia: Dissabte 27 de maig
Hora: a partir de les 9.00h
Lloc: Parc del Clot de Barcelona

 

Libre de virus. www.avast.com