divendres, 21 d’abril de 2017

SETMANARI DE LA FAPAC 20-04-2017: Trobada AMPA Escoles màxima complexitat, PREMIS FaPaC, Llibres infantils per Sant Jordi i mésEL SETMANARI DE LA FAPAC
20 d'abril de 2017

Sisplau, reenvieu aquest correu a totes les famílies
associades a la vostra AMPA. Compartim la informació!
View this email in your browser
TROBADA D'AMPA
ESCOLES ALTA COMPLEXITAT


Us convidem a la I Trobada d'AMPA d'escoles "de màxima complexitat" que farem per compartir experiències i incidir en el debat públic sobre segregació escolar.
Com a representant de la vostra AMPA us animem a participar en la trobada. Volem parlar-ne i conèixer el vostre cas concret. Entre totes i tots, elaborarem un document amb propostes de millora, tant destinades a l'administració com al conjunt de la societat. Cal alçar la veu i fer-nos sentir, com a pas perquè la situació es corregeixi i els nostres centres puguin acabar sent representatius a nivell socio-econòmic.
CONVOCATÒRIA
Quan: dissabte 22 d'abril
Horari: de 16:00h a 18:00h
On: Seu de la FaPaC, c/ Cartagena, 245, Barcelona

Us preguem que confirmeu la vostra assistència a vocalia-igualtatdoportunitats@fapac.cat, o bé al vostre tècnic territorial de referència.

Fins al dia 30 d'abril està obert el període de votació popular dels Premis FAPAC.
El jurat, format per Rafel Homet, Elisabet Pedrosa, Miquel Àngel Aragón, Mar Gotarda i Òscar Montes, ha valorat el centenar de projectes d'AMPA presentats en aquesta edició i ha emès el seu veredicte. Ja hem escollint les 5 iniciatives finalistes en cadascuna de les tres categories.
La decisió final és del públic, és vostre. Teniu veu per decidir els guanyadors. Entreu al web i voteu per la vostra iniciativa favorita 
La FAPAC col·labora amb la Fundació Bofill en el seu nou projecte "Redissenyem la reunió amb les famílies". La iniciativa pretén enriquir la relació entre professorat i familiars amb l'objectiu de potenciar la seva cooperació i millorar la qualitat de l'educació. Teniu un fill o filla en edat escolar? Esteu satisfets amb el tipus de relació que s'estableix amb l'escola o institut? Ens interessa molt saber la vostra opinió sobre les reunions d'inici de curs. Entreu a l'enquesta i contesteu les preguntes que us plantegem.
 
La "llei oferta-demanda" converteix el sistema escolar en un mercat educatiu en què les escoles, les famílies i els ajuntaments competeixen entre ells.
Aquesta és la principal reflexió del darrer article que publiquem al nostre blog del Diari de l'Educació. Ho signa Marco Béjar, de la Comissió de Matriculació de la FaPaC. L'article repassa algunes de les recomanacions del Síndic de Greuges per lluitar contra la segregació i la desigualtat. Mentrestant, la política seguida pel Departament d'Ensenyament sembla que mira cap a una altra direcció.   

"LA PREGUNTA DE SAMUEL"
RECONEIXEMENT DEL POBLE GITANO
Amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, el Consell Estatal del Poble Gitano va llançar una campanya de sensibilització amb el vídeo "La pregunta de Samuel". L'objectiu és impulsar el seu reconeixement social i instar al Ministeri a incorporar la cultura i la història gitana al currículum escolar.
La FaPaC defensem una escola que promogui la igualtat entre les persones, la diversitat, la tolerància i el respecte cap a les diferències.

Podeu signar i unir-vos a la petició de Samuel: "PER QUÈ LA HISTÒRIA I LA CULTURA GITANA NO APAREIXEN AL CURRÍCULUM ESCOLAR?

PROJECTE BENESTAR SUBJECTIU DE LA INFÀNCIA
L'Ajuntament de Barcelona inicia un projecte per donar veu a més de 4.000 infants perquè expressin les seves satisfaccions, percepcions i expectatives. A través d'una enquesta, els preguntem quins són els elements claus que conformen el seu benestar, amb l'objectiu d'establir aquelles actuacions que caldria impulsar des de les administracions públiques per afavorir l'entorn dels infants.


>
Consulteu la presentació oficial del projecte i la fitxa tècnica del qüestionari

 

FESTIVAL SOLIDARI PELS REFUGIATS, A AMPOSTA
Les AMPA d'Amposta, juntament amb l'Ajuntament i vàries associacions dels mateix municipi, s'han unit per celebrar un gran festival en favor dels refugiats.
El 22 i 23 d'abril, al pavelló de la localitat, hi haurà activitats, tallers i concerts per a tots els públics. Hi trobareu un ambient festiu, on tot el que es recollirà serà en benefici dels refugiats.
> Descarregueu el cartell
LLIBRES INFANTILS PER AQUEST SANT JORDI
Arriba Sant Jordi i us volem proposar un recull de llibres infantils amb consciència social de rerefons.
La FaPaC reclamem el valor i la importància de la lectura en el desenvolupament dels nostres infants i aprofitem aquestes dates per animar als nostres fills i filles a alimentar el seu gust a l'hora de llegir.

CONCENTRACIÓ EN MEMÒRIA D'ABEL MARTÍNEZ
Avui fa dos anys de la violenta mort del professor Abel Martínez mentre treballava al seu institut. En record seu, i en solidaritat amb totes les víctimes d'aquella tragèdia, la FaPaC us anima a assistir a la concentració convocada.
Dijous, 20 d'abril
Plaça Sant Jaume, Barcelona
A les 18:00 hores
FORMACIONS
Aquestes són les properes activitats formatives programades:
 •  "La protecció de dades en les AMPA" 
  • dijous 20 d'abril, a les 18:00h a Escola Llatzer de Tortosa
 • "Gestió econòmica i fiscalitat"
  • divendres 21 d'abril, a les 17:00h a l'Institut Can Roca de Terrassa
 • "Les assegurances a les AMPA"
  • dijous 20 d'abril, a les 19:00h a l'Escola Sant Roc d'Olot
  • dimecres 26 d'abril, a les 18:30h a l'Escola Sa Forcanera de Blanes
 • "Higiene nasal quotidiana"
  • dimecres 26 d'abril, a les 17:15h a l'Edifici El Mirador de Castellar del Vallès
AGENDA
EDCAMP STEAM Barcelona
Inscripcions
Dia: dissabte 22 d'abril de 2017
Lloc: CosmoCaixa, carrer Isaac Newton, 26 (Barcelona)
Hora: 15:30h


Jornada sobre justiciabilitat del dret a l'educació
Organitza Col·legi d'Advocats de Manresa
Descarrega el programa
Dia: dimecres 3 de maig de 2017
Lloc: Espai Plana de l'Om, c/ Born, s/n (Manresa)
Hora: 16:00h